Kérdések és Válaszok a krill olajról

Mik azok a krillek?

Apró, garnélaszerű vöröses rákok, amelyek tengerekben, óceánokban élnek. Kb. 1-6 cm hosszúságúak, és a tápláléklánc legalján foglalnak helyet. Halak, madarak, bálnák, fókák eledeléül szolgálnak. A krillek az egyik legnagyobb biomasszát alkotják Földünkön. A krill olajat az Öko-halászati eljárásokkal a felszínre hozott aprócska állatkákból vonják ki.

Mi is az a krill olaj?

Az antarktiszi krillekből kivont olaj alapvető tápanyagokat tartalmaz: esszenciális Omega-zsírsavakat, antioxidánsokat, vitaminokat (A, D), kolint.
Bizonyított, hogy javít az agyműködésen, a szív -és érrendszer egészségén, támogatja az egészséges látás és bőr meglétét, nőknél segíthet a premenstruációs tünetek enyhítésében. Segíthet a koleszterin szabályozásában is.

Miért olyan különleges a krill olaj?

Az Omega-3 zsírsavak merően új generációját képviseli, ugyanis foszfolipid - nemúgy mint a halolajokban lévő triglicerid - formában tartalmazza az értékes telítetlen zsírsavakat. Így a krill olaj Omega-3-ja majdnem maximális hasznosulásra - felszívódásra - képes a testünkben! A krill olaj különlegességéhez az is hozzájárul, hogy a krillek a halakhoz képest, nem tartalmaznak higanyt, mivel életkoruk rövid.

Igaz, hogy a krill olaj antioxidáns hatásáról is ismert?

Való igaz, hiszen tartalmazza az egyik legerősebb természetes antioxidánsként ismert asztaxantint. A krill olaj asztaxantinja véd a szabadgyökök sejtromboló hatásaitól, az oxidatív károsodásoktól. Kiemelendő még, hogy az asztaxantin átjut a vér-agy gátakon, az agyba, a szembe jutva is kifejti sejtvédő hatásait. Az asztaxantin adja egyébként a krillek vöröses színet...

Melyek a krill olaj általános, főbb összetevői?

- Omega-3 (főleg EPA és DHA) és Omega-6 zsírsavak,

- az antioxidáns vegyületek - asztaxantin,

- némi A-, E-, valamint D- vitamin,

- kolin,

- foszfolipidek

Mi a különbség a krill és a halolaj között?

A krill olaj alapját az antarktisz magas tisztaságú vízeiben úszkáló antarktiszi krillek adják. A krillek méretüknél fogva fitoplanktonokkal táplálkoznak, mindez a legtöbb halfajtáról nem mondható el. Ráadásul azok a halak (lazac, tonhal, pisztráng), amelyek az ismert halolajok alapját képezik, előfordulhat, hogy bizonytalan tisztaságú vízekben éltek – elsősorban a szennyeződésekre kell itt gondolnunk. A krillek semmiféle mérgező anyagot, szennyeződést nem halmoznak fel! A krill olajat azért is szeretik egyre többen, mert nem okoz felböfögő halízt.
Krill olaj - halolaj összehasonlításhoz KATTINTSON TOVÁBB.

Mit kell tudnom a krill olaj adagolásáról?

Átlagosan napi 1 kapszula adagolása javasolt, leginkább a reggeli étkezést követően. Amennyiben esetleg elmulasztja reggel, akkor sincs semmilyen probléma, hiszen a krill kapszulák bevételét más napszakban is pótolhatja (célszerű étkezések után). Ügyeljen arra, hogy egészben nyelje le, a kapszulát ne sértse fel, ne vágja ketté! Bő vízzel nyelje le!
A krill olaj fogyasztására vonatkozó további információkért KATTINTSON IDE.

Amennyiben allergiás a rákfélékre, netán a tenger gyümölcseire ne használja a terméket!

A krill olaj biztonságosan fogyasztható termék, azonban mivel a krill is egy rákfajta, ezért ha allergiás a rákfélékre, a tenger gyümölcseire, mellőzze a krill olajat, vagy kérdezze meg kezelőorvosát. Hasonlóan mellőzze, ha valamely összetevőjére érzékeny a terméknek.

Ajánlott kismamáknak, terhes nőknek?

Terhesség és szoptatás alatt egyaránt fogyasztható az általános egészségen javító krill olaj. A megnyugvás végett azonban célszerű kikérnie kezelőorvosa véleményét, főként ha van valamilyen súlyosabb betegségek mellette.

Cukorbetegek fogyaszthatják?

Mind az 1-es és 2-es típusú diabéteszben szenvedők érezhetik a krill olaj jótékony hatásait. A kutatások szerint a krill olajjal szemben nem alakul ki inzulinrezisztencia! A kutatók úgy vélik, hogy már kialakult cukorbetegség esetén a krill asztaxantinja megvédheti a sejteket a további károsodástól.

Külcsönhatásba léphet-e bárminemű szintetikus gyógyszerrel?

Vérhigítók (mint pl. a Warfarin, Heparin) mellett semmiképpen ne használjon rákolajat, krill olajat!
Amennyiben nem-szteroid alapú gyulladácsökkentőket (pl. naproxen, ibuprofen, diclofenac-hatású) használ, a maximális biztonság érdekében kérje ki kezelőorvosa véleményét.

Krill Olaj RENDELÉS

Bioglan 500mg Extra erős rákolaj

Krill olaj ÁRAK

Hagyományos rákolaj, 30 db = 5.721 Ft
Extra Erős rákolaj, 30 db = 7.921 Ft
Szem Formula, 30 db = 8.521 Ft
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT Krill OlajokA Bioglan Krill olaj bejegyzett étrend kiegészítő.
Krill olaj Omega-3

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Krill olajjal

Fokozd a Agyserkentés memóriád és koncentrációd teljesítményét Krill olajjal

Fokozd sejtjeid működését krill olajjal »

Krill olaj KÚRÁK különböző problémákra

Gyerekeknek KrillolajtGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 db/ 2 nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Krill olajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1-2 db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Krillolajt50 ÉV FELETT
50 év felett

1 db / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Krill Olaj KÚRA »

Legyen biztos abban, hogy az Ön agya, minden nap megkapja a hatékony működéséhez szükséges Omega-3 adagot!

Az agy rossz teljesítménye, az élet-körülmények romlását okozza!

Krill olaj + Agyi teljesítmény részletesen »