Mit tehet a krill olaj az egészséges agyért?

A tenger gyümölcseinek fogyasztása merően új válfaja lehet az agyi funkciók élénkítésének. A tengerekben élő halak (tonhal, lazac, pisztráng) ugyanis jellegzetes forrásai az Omega-3 zsírsavaknak.

A többszörösen telítetlen zsírok csoportjába tartozó Omega-3 esszenciális zsírsav, amit a szervezet önerőből nem képes előállítani, ezért táplálék formájában kell az utánpótlásáról gondoskodni.

A közelmúltban a ’The Nutritients’ folyóiratban publikált cikk szerint az Omega-3 zsírsavak alapvetőek a megfelelő agyműködéshez, az idegrendszeri fejlődéséhez, valamint számos idegrendszeri megbetegedés megelőzéséhez.

A hosszútávon alacsony Omega-3 szint a szervezetben, szinte biztos, hogy valamilyen tünetet okoz az agyi funkciókban, betegségek kialakulásának kockázata rohamosan megnövekszik.

Krill Olaj RENDELÉS

Miért van szükség a krill Omega-3 zsírsavakra?

A növényi eredetű Omega-3 nem helyettesítheti az állati eredetűt, mert az állati Omega-3 jobban hasznosuló kötésben van, így például a krill olaj esetében phospholipid kötésben.

Míg a növényi eredetű Omega források általában raktározó formában tartalmazzák a zsírsavakat, így például az olajos magvakban gyakori alfa-linolénsav (ALA) formában, addig az állatokban az Omega-3 olyan formában van, amely jobban hasonlít arra az állapotra, ahogyan az Omega-3 az emberi sejtekben, így az emberi agyban is jelen van. Az állati Omega-3 fajtáji elsősorban az EPA és a DHA.

A DHA létfontosságú az agyműködés szempontjából

Bármily meglepő lehet sokak számára, az agy 60%-a zsír. A DHA ennek a zsír állománynak mintegy 15-20%-a, főleg az agykéregben található. Továbbá, 30-60%-át teszi ki a retinának, így nem csak az agy, a szem egészsége szempontjából is fontos.

A DHA egyedülálló szerkezeti tulajdonságai optimális feltételeket biztosítanak ahhoz, hogy a sejtmembránok funkciói megfelelően működhessenek, különösképpen igaz ez az agy szürkeállományára.

Az idegsejtek összetevője is egyben, mivel amennyiben az Omega-3 szintje nem megfelelő a szervezetben, az idegsejtek merevvé válnhatnak, a sejtek közti neurotranszmissziós folyamatok sérülhetnek.

Az alacsony DHA-szinthez kapcsolható kisebb-nagyobb mértékben a depresszió, a mániás-depressziós (bipoláris) zavar, a memóriazavarok kialakulása, de még az Alzheimer-kór is.

Az utóbbi években a kutatók felfedezték, hogy a DHA előfutára / prekuzora lehet a központi idegrendszert védőneuroprotectin’ (NPD1) molekulának. Az NPD1 segíti az idegsejtek regenerációját, fenntartja a homeosztázist (’a belső környezet állandósága’), védi a retinát valamint az idegsejteket az oxidatív károsodástól.

Kutatások arra engednek következtetni, hogy a DHA időseknél is jelentősen javíthat a kognitív funkciókon.
Az időskorban tapasztalható kognitív funkciók romlása, majd az azokból következő kóros állapotok, mint például a demencia vagy az Alzheimer-kór, nem hozhatóak összefüggésbe a kor előrehaladtával. Röviden: nem minden idős ember lesz demens, vagy Alzheimeres beteg!
Amennyiben időskorban is ellátjuk az agyunkat olyan alapvető tápanyagokkal, mint az EPA vagy a DHA, akkor sokat tehetünk a kognitív funkciók optimálisnak nevezhető működéséért.

Krill Olaj RENDELÉS

Az EPA sajátos antidepresszáns hatású

Az EPA fontos szerepet tölt be az idegsejtek közötti jeltovábbításban. További sajátossága, hogy a depressziót ösztönző vegyületek szintjét (mint az Interleukin 1-Beta) csökkenti.
Az idegsejtek kommunkációjának normalizálása fontos a depressziós tünetek egyhítéséhez!

A krill olaj maximálisan hasznosuló Omega-3 zsírsavakkal segíti az agy és az idegrendszer működését. A krillek mellett, azonban vannak olyan alapvető praktikák, melyekkel tovább erősíthetjük az agyi és szellemi funkciókat:

  • Fogyasszunk tápláló ételeket, zöldségeket és gyümölcsöket. Antioxidánsban gazdag, természetes ételeket.

  • Amennyiben lehet, kerüljük a mesterséges cukrok fogyasztását - használjunk helyette steviát -, hiszen a legújabb orvoskutatási eredmények szerint a cukor túlzott fogyasztása megnövelheti az Alzheimer-kór kialakulásának a valószínűségét.

  • Kerüljük el a higany és az alumínium bejutását a szervezebe (Még fogtömések formájában se engedjük – amalgám tömések), haladéktalanul távolítsuk el azokat a szervezetből.

  • Éljünk aktív életet. Egy tanulmány meglepő eredménye szerint azoknál az embereknél, akik 20 és 60 éves koruk között kevésbé aktívan töltik szabadidejüket, 3-4-szer nagyobb a valószínűsége az Alzheimer-kór kialakulásának...

  • Tornáztassuk, tréningeztessük agyunkat! Az újkeletű mentális kihívások (akár egy keresztrejtvény, vagy egy új hangszeren való tanulás) a kutatók szerint segíthetnek az agy „felépítésében”, funkcióinak az erősítésében. Ellenállóbbá téve bárminemű esetleges károsodással, sérüléssel szemben.

Bioglan 500mg Extra erős rákolaj

Krill olaj ÁRAK

Hagyományos rákolaj, 30 db = 5.721 Ft
Extra Erős rákolaj, 30 db = 7.921 Ft
Szem Formula, 30 db = 8.521 Ft
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT Krill OlajokA Bioglan Krill olaj bejegyzett étrend kiegészítő.

Krill olaj KÚRÁK különböző problémákra

Gyerekeknek KrillolajtGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 db/ 2 nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Krill olajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1-2 db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Krillolajt50 ÉV FELETT
50 év felett

1 db / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Krill Olaj KÚRA »
Krill olaj Omega-3

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Krill olajjal

Fokozd a Agyserkentés memóriád és koncentrációd teljesítményét Krill olajjal

Fokozd sejtjeid működését krill olajjal »