Krill olaj + Omega-3 Kutatások

Az Omega-3 zsírsavak az 1930-as évek óta ismertek, mint a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok. A ’70-es években figyeltek fel arra, hogy a Grönlandon élő inui törzs lakói körében jóformán ismeretlenek a szív -és érrendszeri problémák, megbetegedések. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a rengeteg tengeri halat fogyasztó inuik táplálkozásában igen nagy szerep jut Omega-3 zsírsavaknak!

Az Omega-3 jótékony hatásait a ’90-es évek elején igazolták tudományosan. A krill olaj lényegében egyedüli Omega-3 tartalmának köszönheti népszerűségét! Étrendkiegészítőként a 2000-es évek első éveiben került a piacokra.

2004. szeptember 8-án az Amerikai Egyesült Államok Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző hatósága (röviden: FDA) az Omega-3 zsírsavak közül az EPA-t és a DHA-t “minősített egészséges termék” jelzéssel illette. Mindez azt jelenti, hogy kutatások alapján alátámasztható, hogy az EPA és a DHA pozitív hatással vannak az emberi szervezet egészségére. Példaként: csökkentik a koszorúér betegségek kockázatát.
A krill olaj EPA és DHA tartalma maximális hasznosulásra képest az emberi szervezetben, köszönhetően annak, hogy hasonlóan mint az emberi szervezetben, a krill olajban is foszfolipid formában vannak jelen.

A kanadai kormány elismerte és elfogadta azt a megállapítást, mely szerint az Omega-3 zsírsavak az agy, az idegrendszer valamint a szem egészsége szemponjából nélkülözhetetlenek.

Krill Olaj RENDELÉS

Tudta-e? – Az amerikai ’Illinois Egyetem’ kutatói szerint az Omega-3 zsírsavak javíthatják a férfiak nemzőképességét!

Az Omega-3 zsírsavak mind a mai napig fontos kutatási területnek számítanak az orvostudományban. A közelmúltban a Harvard Egyetem kutatói meglehetősen új területre világítottak rá az Omega-3 zsírsavak fontosságát illetően: úgy találták, hogy az Omega-3 hasznosnak bizonyulhat a fogíny egészsége szempontjából is. Megfelelő szintje a szervezetben segíthet a fogínybetegségek kivédésében. A vizsgálat során 9200 felnőtt táplálkozási szokásait mérték fel, és kiderült, hogy akiknek az étrendjében megtalálható az Omega-3 zsírsav, azoknál akár 20-30 százalékkal is kisebb lehet a valószínűsége az ínybetegségek kialakulásának.

A ’The Journal of the American College of Nutrition’-ban megjelent 2007-es tanulmány szerint napi 300mg krill olaj fogyasztása szignifikáns csökkenését eredményezte az ízületeket, valamint a szívrendszert érintő gyulladásoknak!

A krill olajok gyulladáscsökkentő hatásmechanizmusa az Omega zsírsavaknak nagyban köszönhető! Dr. John Tarlton brit kutató úgy véli, hogy „egyre komolyabb a bizonyíték arra hogy az esszenciális zsírsavak befolyásolhatják jónéhány betegség, kiváltképp az ’Osteoarthritis’ biokémiáját, segíthetnek a gyulladások megelőzésében, támogatják az ízületek egészségét, lassítják azok kopását és elhasználódását.

Egy, a ’The American Journal of Nutrition’-ban megjelent elemzés szerint a krill olaj segíti az ízületek kenését, valamint gyulladácsökkentő tulajdonságaival támogatja az ízületek egészségét.
Úgy találták, hogy a krill olaj közvetve vagy közvetlenül, de növelte a mobilitást, javított az ízületek kenésén, támogatja egészségüket.

A montreali ’McGill Egyetem’ kutatói szerint a krill olaj segít fenntartani a megfelelő koleszterinszintet. A kutatás során 4 csoportot alakítottak ki:

  • az 1. csoport tagjai napi 0,5 – 1,5 g krill olajat kaptak,

  • a 2. csoprot már napi 2-3 gr krill olajat,

  • a 3. csoportban az adagolás mennyisége mellett a milyensége is változott : 3g halolaj/nap

  • végül, de nem utolsó sorban, a 4. tagjai placebot kaptak.

Végeredményképpen azt tapasztalták, hogy már 500 mg krill olaj fogyasztásával jóval fentarthatóbb a szervezetben az egészsges koleszterin szintje, mint a halolaj vagy a placebo készítmények esetén. A vizsgálat időtartama 90 nap volt.
Egyre komolyabb bizonyítékaink vannak arra, hogy ezek az esszenciális zsírsavak befolyásolják a betegség biokémiáját, ezért nemcsak megelőzik az gyulladást, de javítják a már kialakult betegséggel küzdők állapotát és lelassítják az ízületek további kopását is" - mondta dr. John Tarlton, a kutatás vezetője.

A svéd ’Karolinska Institute’ és a ’Bergen Egyetem’ a ’The Nutrition & Metabolism’ folyóirat norvég kiadásában tett közzé egy tanulmányt, melyben leírták, hogy a krill olaj a halolajjal ellentétben képes a vér triglicerid szintjének a szabályozására.
„Amennyiben összehasonlítjuk a krill olajat a halolajjal, azt tapasztalhatjuk, hogy utóbbi képes csökkenteni a résztvevő gének expresszióját az endogén zsírsavak és a koleszterin szintézisében... Valóban szabályozhatja a koleszterin szintjét! (...)” - vélekedett Veronika Tillander (PhD), a tanulmány egyik szerzője.

Krill olaj KÚRÁK különböző problémákra

Gyerekeknek KrillolajtGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 db/ 2 nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Krill olajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1-2 db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Krillolajt50 ÉV FELETT
50 év felett

1 db / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Krill Olaj KÚRA »
Bioglan 500mg Extra erős rákolaj

Krill olaj ÁRAK

Hagyományos rákolaj, 30 db = 5.721 Ft
Extra Erős rákolaj, 30 db = 7.921 Ft
Szem Formula, 30 db = 8.521 Ft
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT Krill OlajokA Bioglan Krill olaj bejegyzett étrend kiegészítő.
Krill olaj Omega-3

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Krill olajjal

Fokozd a Agyserkentés memóriád és koncentrációd teljesítményét Krill olajjal

Fokozd sejtjeid működését krill olajjal »